Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові керівник обікрала свою кредитну спілку на 1,3 млн грн

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області викрили очільницю кредитної спілки, через зловживання якої фінансова установа зазнала збитків на 1,3 мільйона гривень, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 58-річна посадовець протягом 2011 року, всупереч вимогам Закону України «Про кредитні спілки» та статуту кредитної спілки, особисто уклала кредитні договори із своїми родичами із заниженою відсотковою ставкою, що було збитковим для фінансово-господарської діяльності фінустанови.

Відсотки за такими кредитами склали від 0 до 3% річних, в той час як у зазначений період часу кредитною спілкою укладались угоди про надання іншим учасникам спілки кредитних коштів під 51-64% річних.

Такі угоди були укладені із сином, дочкою та рідним братом голови спілки. Від таких оборудок установа зазнала збитків у розмірі 1 млн. 384 тисячі гривень. Зазначене підтверджується відповідним висновком судової експертизи.

Слідчим управлінням зловмисниці повідомлено про підозру за ч.2 ст.364 зн.1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права) КК України.

Вчинене карається штрафом від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян або арештом на строк до  шести  місяців,  або  позбавленням волі на строк від трьох до шести років,  з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися  певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною  конфіскацією.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ