Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові на корупційній схемі затримали чиновницю Держпродспоживслужби

Служба безпеки України викрила одного із заступників підрозділу захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області на систематичному отриманні хабарів.
Фото: Управління Служби безпеки України у Львівській області

За попередніми даними досудового розслідування, чиновниця налагодила механізм одержання неправомірної вигоди від представників комерційних структур. За різні суми посадовиця «гарантувала» підприємцям не вживати заходів реагування на виявлені в ході перевірок порушення, у тому числі наявність несертифікованої продукції. Також вона обіцяла комерсантам не створювати штучних перешкод у господарській діяльності.

Правоохоронці затримали чиновницю відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання чергової суми хабара.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Перевіряється причетність інших посадовців до функціонування корупційної схеми.

Заходи з викриття кримінального правопорушення проводились спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ