Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові на ремонті доріг "нажили" 8 млн бюджетних грошей

У Львові чотирьох членів організованої групи судитимуть за привласнення 8 млн грн бюджетних коштів. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Досудове розслідування встановило, що 36-річний керівник одного із підприємств у сфері будівництва у 2016 році організував у Львові стійку групу, до складу якої увійшли ще троє львів`ян. 

Вказані особи – працівники підприємств та організацій, які повинні були здійснювати реконструкцію декількох вулиць міста а також забезпечувати технагляд і контролювати якість виконаних робіт.

Замовником ремонту була Львівська міська рада.

Зловмисники придбали матеріали для ремонту каналізаційного колектора, які не відповідали вимогам проектно-кошторисній документації.

Крім цього, до актів приймання виконаних робіт чоловіки внесли неправдиві відомості.

Махінатори діяли за спільно узгодженим планом. Внаслідок таких дій вони завдали територіальній громаді м. Львова збитків на суму понад 8 млн грн.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до Франківського районного суду м. Львова кримінальне провадження стосовно чотирьох членів організованої групи, які обвинувачувались у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Зазначимо, що у межах кримінального провадження, прокуратурою Львівської області в інтересах міської ради заявлено цивільний позов з метою відшкодування завданих збитків.

За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ