Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові покажуть мистецьку виставку “Українці. Латиші. Любов. Мир”

В четвер, 9 травня 2024 року,, о 18.00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться відкриття виставки “Українці. Латиші. Любов. Мир”.

Як розповів в коментарі Гал-інфо один з організаторів виставки, відомий латвійський журналіст та письменник Арніс Сабловскіс, в експозиції будуть представлені роботи латвійок, які в себе на батьківщині раз на місяць збираються і вчаться малювати.

"Коли в Україні розпочалась війна, вони вирішили проявити свою солідарність, та створили серію малюнків про жінок України, про силу і красу українських жінок", - розповів Арніс Сабловскіс.

Це була перша серія їх робіт. Згодом вони намалювали другу частину, основний меседж якої - нестереотипні інтерпретації на тему солдат.

"Але тут не тільки солдати, там і кохання", - додав Арніс.

Дана виставка вже була представлена в багатьох містах України, зокрема в Коломиї та Рівному. 

"Знаєте, реакції українців на дану виставку треба записувати, наскільки Україна вдячна Латвії. І там можна плакати від цього. І Латвія повинна чути ці слова, наскільки Латвія – чудова країна, бо самі латиші, на жаль, інколи так не думають. Ну, розумієте, в чому справа? Що ось ця хоробрість України, вона дала можливість навіть Латвії самій деякі речі поставити на місце. Я інколи кажу, що допомога Україні - це допомога собі", - поділився думками Арніс Сабловскіс.

Подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Почесного консульства Латвійської Республіки у м. Львові та Львівського палацу мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ