Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові потужна злива наробила лиха: що відомо

Вчора, 5 липня, Львів накрила потужна злива. Зокрема, на вул. Торф’яній колектор не впорався з надмірною кількістю води і тому зірвало 3 бетонні плити вагою понад 6 тонн.
фото ілюстраційне

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

За його словами, комунальні служби працювали у посиленому режимі. Громадський транспорт зупинився, але згодом його роботу відновили. Рух автобусів, трамваїв та тролейбусів довелося продовжити до 23:00.

"Перевізники, транспорт яких не повернеться на маршрути, завтра отримають штрафні санкції та можливе розірвання угоди", - наголосив Садовий.

Він зазначив, що у місті внаслідок негоди було пошкоджено понад 20 дахів у житлових будинках, а на кількох вулицях зникла електроенергія.

Також міський голова Львова прокоментував ситуацію на вул.Торф’яній.

"Колектор не впорався із надмірною кількістю води. Напір зірвав 3 бетонні плити, вагою понад 6 тонн. Зараз ділянку огороджує аварійна служба. Також вже почали очищувати навколишню територію від намулу.

Як розв'язати цю постійну проблему на Торф'яній? Рішення є. В планах збудувати дублюючий колектор, який зможе повністю замінити старий і витримувати майбутні навантаження.

Ми вже раніше напрацювали техніко-економічне обґрунтування. Далі треба замовити виготовлення проекту та почати роботу. Але є одне «але». Приблизна вартість цих робіт - 250 мільйонів гривень. Де взяти ці гроші? Це складне питання, оскільки наразі не можемо здійснювати значні капітальні видатки. Але розв'язання проблеми знайдемо", - написав Садовий у фейсбуці.

Також він додав, що сьогодні це питання розглянуть на комісії з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, у Галицькому районі частково пошкодило 9 покрівель за такими адресами: вул. Куліша,12, вул. Куліша,15, вул. Вітовського,16, вул. Бандери, 2, вул. Війтовича,12, вул. Грушевського, 7, вул. Чайковського,13, вул. Тарнавського,108, вул. Гонти, 8. Також зафіксували підтоплення на вул. Джерельній, а у парку Цитадель повалило дерева.

У Франківському районі негода частково пошкодила 7 покрівель за адресами: вул. Наукова, 28, вул. Наукова, 86, вул. В. Великого, 63, вул. Симоненка, 10, вул. Коновальця, 97, вул. Єфремова, 24, вул. Сарʼяна, 3. Також зафіксували підтоплення на вул. Сахарова, а на вул. Горбачевського, 19 впала гілка.

У Шевченківському районі частково пошкоджені дві покрівлі – на вул. Лінкольна, 39 та вул. Ветеранів, 6, та підтопило перехрестя вулиць Липинського – Хмельницького, а також вул. Торф’яну. Також внаслідок негоди пошкоджено близько 10 автомобілів та 70 кв.м. дорожнього покриття.

У Сихівському районі теж зафіксували незначне підтоплення на перехресті вулиць Зелена – Луганська, у Личаківському – підтоплення на вул. Кукурудзяній, а у Залізничному районі – на вул. Виговській (біля ТРЦ Південний).

За інформацією ЛКП "Львівсвітло", на вул. Іздрика у Брюховичах пошкоджено мережу зовнішнього освітлення внаслідок падіння дерева. А на вул. В Великого, 59 тимчасово відсутнє вуличне освітлення.

До слова, станом на зараз рух електротранспорту відновлено, окрім маршруту №9 на вул. Торфʼяній, де працює аварійна бригада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ