Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові повідомили про підозру державному реєстратору

Правоохоронці повідомили державному реєстратору про підозру у зловживаннях з метою незаконного заволодіння квартирою у Львові. Про це повідомили в пресслужбі поліції Львівщини.

Внаслідок злочинних дій чиновника бюджету міста було завдано збитків на суму 1240 тисяч гривень.

Зловмисника, державного реєстратора однієї з районних державних адміністрацій у Львівській області, викрили співробітники кіберполіції спільно з слідчими відділення поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Пустомитівської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, у 2020 році чиновник, з метою одержання неправомірної вигоди, вніс несанкціоновані зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та в подальшому, використовуючи підроблені документи, безпідставно зареєстрував за фізичною особою право власності на квартиру, яка насправді перебувала у комунальній власності Львівської міської ради. 

Сума збитків, завданих бюджету Львова становить 1 240 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. 

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ