Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували книгу Романа Берези “Мистецька слава України”

28 вересня в обласному комунальному закладі "Львівський музей історії релігії" презентували нове видання книги “Мистецька слава України”. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Презентував книгу автор, науковець і освітянин Роман Береза. Це вже третій наклад популярного видання.

“Книга про 20 персоналій, які увійшли в історію мистецтва України й нашої духовності, – зазначив під час виступу на презентації Роман Береза. – Сьогодні мова йтиме передусім про композиторів”.

Письменник розповів про непрості долі героїв книги, українських композиторів світового рівня, які у різні роки зазнали гонінь і переслідувань від московщини. Твори композиторів виконав Галицький камерний хор "Євшан" під керівництвом народного артиста України Василя Яциняка.

Прозвучали “Неотвержи мене во время старости” Максима Березовського, хоровий концерт №16 "Вознесу Тя, Боже мой" Дмитра Бортнянського, “Воскресіння Христове видавши” Артемія Веделя, “Ангел вопіяше” Михайла Вербицького, “Ой там при долині” Василя Барвінського, “Покой і благодать великомучениці Варвари” Олександра Кошиця.

Від імені Львівської обласної ради автора книги привітали депутати Соломія Риботицька, Святослав Шеремета та Петро Цеголко. “Я переконаний, що ваша книга відображає те, що ви робили багато років, – сказав Святослав Шеремета. – Ви зібрали великих українців, описали їхній життєвий шлях, показали у книзі, як українці творили. І ми розуміємо, що нічого не змінилося у 21 столітті – як москалі нищили Україну, так і продовжують нищити зараз”.

“Дякую за кропітку працю. Завдяки вашим дописам у Фейсбуці молодь дізнається про замордованих ворогом талановитих українців”, – зазначила Соломія Риботицька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ