Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували унікальний мистецький проєкт за участю незрячих

На сцені Національного академічного театру імені Марії Заньковецької напередодні відбувся унікальний інклюзивний концерт «Пісні, народжені у Львові», який не має аналогів у Європі. На одній сцені з благодійною метою виступили професійні співаки та незрячі солісти – діти та дорослі зі всієї України. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

«Це був фантастичний концерт! Він відкрив глядачам нові імена маленьких талантів, нові цікаві дуети і нові креативні рішення. А ще подарував море щирості та любові – до людей, до життя, до рідної країни, надихнув на нові звершення і довів, що в цьому житті немає нічого неможливого, якщо мати величезне бажання і мрію», - зауважила Оксана Потимко, засновниця і продюсерка проєкту.

Концерт відбувся за участі незрячих дітей і дорослих у супроводі оркестру Національного театру ім. Марії Заньковецької та ВФ «Піккардійська терція», переможців талант-шоу «Голос країни» Зіновія Карача і Сергія Лазановського, народної артистки України Лесі Горової. У програмі звучали мелодії Володимира Івасюка, Ігора Білозіра, Богдана Весоловського, Мирослава Скорика, Кузьми Скрябіна, Святослава Вакарчука, Степана Гумініловича, Ярослава Барнича, Володимира Якимця, Ярослава Нудика.

Зібрані під час концерту кошти скерують для мобільного кемпу для сліпонароджених дітей та військових, які втратили зір внаслідок російсько-української війни. Вестимуть цей кемп фахівці Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка людей з інвалідністю – УСІ».

Зауважимо, концерт «Пісні, народжені у Львові» відбувся у межах унікального для України та Європи проєкту «Відчинилося життя». На одній сцені з благодійною метою виступають професійні співаки та обдаровані незрячі солісти. Протягом 2008 – 2024 років відбулось близько сотні концертів проєкту в усіх регіонах України, а також у Польщі, Литві, Швеції, Словаччині, Угорщині, Молдові та ін. Проєкт об’єднав близько сотні музикантів, співаків, відомих українських і закордонних артистів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ