Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували виставку постерів до культового українського кіно

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Понад тридцять сучасних ілюстраторів та дизайнерів переглянули візуальну промоцію сотні кращих українських фільмів. У Львівському муніципальному мистецькому центрі (вул. Стефаника, 11) відкрився проєкт «Ре/Візія» ― 21 постер для культових фільмів нашої спадщини. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Повномасштабна війна виступила потужним насильницьким каталізатором масової уваги до історії нашої культури, підштовхнула нас до прискіпливої ревізії культурного спадку. В цьому контексті особливий інтерес представляє українське кіно, як мистецтво ключове для творення і відображення національної ідентичності, як своєрідний вияв суспільної пам’яті. Саме пошук нової оптики для вивчення та популяризації української кіноспадщини привів до створення цього проєкту», ― розповідають ініціатори «Ре/Візії».

В експозиції представлені не просто окремі ілюстрації, а постери до визначних українських фільмів, створені сучасними українськими митцями та мисткинями, дизайнерками та дизайнерами, шрифтарями та шрифтарками. Усі плакати пов’язані спільним задумом і протягують нитку тяглості від 20-х років ХХ сторіччя до 2020-х. Вибір фільмів зроблений на основі рейтингу «100 найкращих фільмів в історії українського кіно» від Довженко-Центру, і також охоплює майже усе сторіччя.

Виставка триватиме до 10 жовтня. Щодня з 10:00 до 21:00.

Організатори: Фестиваль сучасної культури ПОРУЧ та онлайн-музей шрифтової спадщини Одеси «Літери в місті». Куратори — «Літери в місті» @odesacityletters

Автори та авторки: EtchingRoom1, Михайло Скоп #Neivan , Ксенія Степась, Антон Худо, Варвара Перехрест, Олексій Ревіка, Данил Штангєєв, Богдана Давидюк, Марія Кінович, Олесь Дерега, Женя Олійник, Ліля Петрова, Юлія Зінченко, Ганна Гаврилюк, Олена Загребіна, Віра Олевська, Женя Полосіна, Анастасія Шолік, Дарія Філіппова, Альбіна Колесніченко, Марія Ковальчук, Кирило Ткачов, Вікторія та Віталіна Лопухіни, Олександра Корчевська-Цехош, Марчела Можина, Михайло Рафайлик, Олександра Чайковська, «Літери в місті», Олександр Чекаль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ