Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Львові презентували виставку про мешканців України, які перемогли ГУЛАГ

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
Сьогодні, 10 вересня, у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів ʺТюрма на Лонцькогоʺ за сприяння департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації презентували виставку ʺТріумф людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГʺ. Про це повідомили 10 вересня у прес-службі ЛОДА.

Сьогодні, 10 вересня, у Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів ʺТюрма на Лонцькогоʺ за сприяння департаменту внутрішньої та інформаційної політики облдержадміністрації презентували виставку ʺТріумф людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГʺ.

Розробниками виставки є Український інститут національної пам’яті, Центр досліджень визвольного руху, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів ʺТюрма на Лонцькогоʺ та Галузевий державний архів СБУ.

Представила виставку Олеся Ісаюк – співавтор виставки, історик, доктор гуманітарних наук, наукова співробітниця Центру досліджень визвольного руху та Національного музею-меморіалу ʺТюрма на Лонцькогоʺ.

ʺВиставка, розповідає про систему ГУЛАГу, який нещадно експлуатував своїх в’язнів, аби витиснути з них максимум і перетворити на слухняних ʺбудівників комунізму. Але українці, кинуті в табори, зберігали гідність, гуртувалися в мережі спротиву та врешті-решт спричинилися до повстань, які цю систему розвалилиʺ, - розповіла Олеся Ісаюк.

Загалом виставка складається із 18 інформаційних стендів.

Кожен охочий має можливість безкоштовно відвідати виставку у музеї ʺТюрма на Лонцькогоʺ упродовж місяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ