Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентують особливу соціальну фотовиставку

Львів’ян та гостей міста кличуть на фотовиставку інклюзивного соціального проєкту «Diversity You 2024», в межах якого 7 незвичних фотосесій.
Фото: Diversity You

Герої та героїні проєкту походять із різних регіонів України, вони різного віку і у них різні професії, але їх об’єднує набуття інвалідності через повномасштабне вторгнення рф в Україну. «Diversity You» розказують їх історії.

Проєкт розповідає про 7 особливих героїв та героїнь з інвалідністю. Попри складний досвід інвалідності та пов’язані з нею труднощі вони знайшли у собі сили жити далі, щодня підтримуючи й надихаючи інших.

На фотовиставці будуть представлені історії:

  • львів'янина Андрія Мандрика, який після втрати ноги зайнявся футболом, і тепер його команда привозить кубки з міжнародних змагань для України.

  • киянина Романа Тельпи – незрячого музиканта, творами якого захоплюються як критики, так і поціновувачі. В перші дні повномасштабного вторгнення під час евакуації хлопець виконував композиції на фортепіано. Відео його гри хтось із присутніх слухачів відправив на конкурс фестивалю «Політ з одним крилом», де Роман отримав гран-прі.

  • розвідника, визволителя Херсону Ігоря Крупнова, який став першою людиною в історії України, якій у Львові встановили протези в кістки ніг. Сьогодні капітан здійснив давню мрію — побував у США, водить машину, займається спортом і волонтерить, наближаючи перемогу.

  • учительки Олени Свєтлової з Лисичанська, яка потрапила під обстріл. Уламок снаряду потрапив їй в око і знищив частину обличчя, але вона й надалі проводить уроки для своїх учнів, які опинилися у різних куточках світу, бере участь у проєктах, присвячених красі.

  • гайворончанки Ірини Хмелюк із Кіровоградської області, яка втратила сина на війні, перемогла онкологію і знайшла у собі сили підтримувати інших українок, які втратили рідних на війні. Її громадська організація пропонує жінкам чимало можливостей.

  • добровольця Євгена Шваба, який втратив ногу до кульшового суглоба, здобуває професію психотерапевта, ходить у госпіталь до поранених захисників, аби мотивувати їх одужувати; нещодавно він зустрів своє кохання.

  • хмельничанина Віталія, який воював на межі Донецької і Луганської областей. Там і втратив обидві ноги. Йому виготовили протези у Берліні. Зараз герой проходить реабілітацію і рветься збирати дрони і допомагати побратимам. 

На один день вони стали моделями і вбрали одяг українських брендів Vozianov, Chereshnivska і Starchak, аксесуари mann.studio, а також поділилися своїми історіями. Їх відзняла команда проєкту і записала у форматі відео, фото і тексту.

Над образами героїв працювали: артдиректор проєкту Ігор Степаник, фотограф Ольга Климук, бекстейдж фотограф Петро Пушкін, бекстейдж відеографи Марк Онищенко та Олександра Головата, візажист-стиліст Валя Мазур.

Організатор: ГО «Фундація підтримки мистецьких ініціатив «Візія» у партнерстві з Lviv Fashion Week, Національним реабілітаційним центром UNBROKEN, Благодійним фондом «Незламні», за підтримки Українського культурного фонду, Львівської міської ради.

Ознайомитися з фотосесією та історіями героїв проєкту можна буде під час фотовиставки, яку можна побачити у таких локаціях:

  • площа Ринок (локація біля фонтану Адоніс);
  • площа Коліївщини;
  • основна локація цьогорічного Lviv Fashion Week.

Виставка буде доступною для всіх і діятиме до 4 листопада.

До уваги журналістів: 16 жовтня о 12:30 на площі Ринок (біля фонтану «Адоніс») відбудеться брифінг для ЗМІ та подальша презентація фотовиставки соціального проєкту «Diversity you». Учасники брифінгу: Ігор Степаник, артдиректор проєкту "Diversity you", Олександр Кобзарєв, керівник Благодійного фонду «Незламні»; Андрій Мандрик, один з героїв проєкту.

Організатор: ГО «Фундація підтримки мистецьких ініціатив «Візія» у партнерстві з Lviv Fashion Week, Національним реабілітаційним центром "Незламні", Благодійним фондом "Незламні", за підтримки Українського культурного фонду, Львівської міської ради.

Diversity You 2024 у соцмережах:

facebook

Instagram

Контакт для представників ЗМІ: +38067 272 3513 Дарія Янковська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ