Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові пройде фестиваль «Музика у старому Львові»

З 11 до 26 серпня, у Львові пройде фестиваль «Музика у старому Львові».

«За п’ять років цей фестиваль для багатьох став душевним і близьким для сприйняття», - засновник фестивалю Сергій Бурко

У літній сезон одночасно багато храмів Львова насичуються музичним життям. А все завдяки щорічному фестивалю «Музика у старому Львові», де звучать класичні твори та виконавці – українські і закордонні.

Традиційно п’ятий рік поспіль його проводять у серпні. Цьогоріч фестиваль триває з 11 до 26 серпня. І, як завжди – паралельно з польською "Музикою у старому Кракові", якій, до слова, 43 роки.

«Родзинка» фестивалю в тому, що класичну музику наближують та роблять доступнішою для широкого загалу. Ще одна річ, що виокремлює його серед інших – він, великою мірою, орієнтується на туристів, адже всі локації – це популярні і часто відвідувані пам'ятки архітектури.

Про цьогорічну «Музику у старому Львові» його засновник Сергій Бурко говорить:

«2018 року історичною подією буде другий приїзд директора краківського фестивалю Станіслава Ґалонського, хоч він вже поважного віку, але патріотично налаштований. Символічно, що цьогоріч заключний концерт фестивалю –  у гарнізонному храмі свв. апостолів Петра і Павла, де розпочався перший концерт «Музики» 5 років тому. Цього разу у нас виступатиме багато музичних подружніх пар: дует гітаристів з Харкова, львівські – Олена та Ігор Мацелюхи, подружжя Беруцьких з Польщі. Загалом буде більше ста виконавців.

За п’ять років цей фестиваль для багатьох став дуже душевним і близьким для сприйняття музики у храмах. Храми мають особливу акустику, де кожна нота торкається серця слухачів, тому кількість музикантів незначна».

Цьогорічна програма фестивалю побудована таким чином, що концерти проводять три дні щотижня: п’ятниця, субота і неділя, коли у Львові найбільший потік туристів. В період святкування Дня незалежності України – 24, 25 та 26 серпня – по два концерти щодня. І саме у цьому періоді звучатиме цикл «Музика у княжому Львові» – «родзинка» фестивалю, де для відвідувачів відкриватимуть храми княжої доби – церква Івана Хрестителя, церква св. Миколая, Італійське подвір’я та ін.

Від другого фестивалю і до цьогорічного ювілейного (четвертий рік поспіль) фестиваль своєму проведенню завдячує підтримці Генерального партнера – «КредоБанку», який підтримує «Музику у старому Львові», насамперед, з двох причин. По-перше, тому, що це українсько-польський проект, що стирає кордони між нашими країнами в культурному плані. А по-друге, це дуже якісний і цікавий фестиваль, який робить високе мистецтво – класичну музику – доступною. А це співпадає з цілями та прагненнями банку.  

Як зазначив Сергій Бурко, організатори події розглядають і нові ідеї. До прикладу, концерти просто неба, з «попсовими» музичними проектами. Але це втілення вимагає значного технічного оснащення, адже Львів – місто з дуже несподіваною погодою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ