Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові пройде Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2023»

З 5 по 10 жовтня у Львові проходитиме культовий Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2023». Цього року фестиваль буде спрямований на меморіалізацію героїчної боротьби українського народу, загальнолюдське прагнення до свободи та демократії. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Цьогоріч фестивалю виповнюється 34 роки. За ці роки фестиваль став національним надбанням театрального мистецтва, здобув репутацію в міжнародному театральному житті України та Європи загалом.

З початком повномасштабного вторгнення багато театрів України перелаштували свою діяльність, але разом з тим продовжили свій творчий пошук та рефлексували на події 2022-2023 років. Тому цьогоріч фестиваль «Золотий Лев» стане майданчиком в більшості для показу вистав українських театрів, прем’єри яких були після 24 лютого 2022 року.

Гасло фестивалю – «Театр – мистецтво нескорених».

Цьогоріч на фестивалі можна буде побачити театри зі Львова, Києва, Вінниці, Луганська, Сум, Кропивницького, Чернігова, Херсона. Також будуть театри з Чехії, Франції та Данії.

Сценічні вистави відбуватимуться в театрах Львова: театр «Воскресіння», театр ім. Леся Курбаса, Перший театр, театр ім. Марії Заньковецької, а також у Будинку Офіцерів.

Традиційної карнавальної ходи цього року не буде, проте буде театралізоване відкриття фестивалю, яке відбуватиметься на площі перед університетом (вул. Університетська) 5 жовтня о 16:00.

Серед додаткових заходів у межах фестивалю буде проведено дискурс на тему: «Війна і театр: реалії і можливості» за участі представників театральної спільноти з різних міст України. А також впродовж всього фестивалю діятиме український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» від провідних сценографів України.

Детальна програма фестивалю та анонси вистав на сайті та в театрі «Воскресіння». Квитки продаються на тут та тут.

Телефон для довідок: 261-63-10.

Фестиваль «Золотий Лев – 2023» відбувається за підтримки Українського культурного фонду, управління культури Львівської міської Ради, департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ