Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

У Львові розповіли, хто зіграє Короля Данила

Сьогодні, 12 липня, у Львові відбулася прес-конференція з нагоди прем’єри фільму Тараса Химича «Король Данило». Відомий український режисер Тарас Химич, який минулого року презентував художній фільм «Жива», представив головного героя фільму. Роль Короля Данила Галицького виконає тернополянин Олександр Алексєєв, передає кореспондент Гал-інфо.

Фільм «Король Данило» вже встигли назвати першим історичним бойовиком про єдиного короля Київської Руси Данила Романовича, який був визнаний Східною та Західною церквами як одностайний правитель найбільшої середньовічної території.

Як розповів режисер стрічки Тарас Химич, команда працює над зйомками вже чотири місяці.

«Ідея фільму - відкрити короля Данила як людину. Хто він був? Яким був у нього характер і яку роль він зіграв в історії. Ми знаємо його постать крізь призму музею. Але найцінніше – це характер, а за описами, які ми вивчали, ми побачили короля Данила цікавим персонажем історії. Це була людина, здатна приймати неординарні рішення. Він молодий, амбітний, сильний, обдарований у політичному плані. Ми хочемо показати, яким було його середовище, яким було XІІІ ст.», - сказав Тарас Химич.

За словами режисера, судячи із історичних описів король Данило Галицький був інакшим, ніж його звикли зображати.

На головну роль у фільмі взяли актора Сашка Алексєєва.

«Для мене важливо побачити стержень персонажа у акторі. Не достатньо просто бути досвідченим актором, потрібно відповідати характеристикам персонажу. В ньому є той середньовічний стержень володаря», - сказав Тарас Химич.

Він переконаний, що саме Алексєєв зуміє відобразити на екрані те, яким був насправді Данило Галицький.

Сам актор запевняє, що це його обрала роль, а не навпаки. Він не сподівався, що саме його оберуть на головну роль. Актор зізнався, що хвилюється, адже це велика честь зіграти короля Данила Галицького.

Брата короля Данила Василька зіграє актор з Івано-Франківська Юрій Вихованець.

«Це було моєю мрією знятися у чомусь середньовічному, чи то історичний фільм, чи то фентезі. Я дуже задоволений «братом». Хоч ми раніше не зустрічались, але у спілкуванні виявилося, що у нас дуже багато спільного. Хочу сказати, що мій персонаж вас дуже здивує», - сказав Юрій Вихованець.

«Король Данило». Історія оживе на великих екранах

Тарас Химич обіцяє, що фільм буде дуже видовищним. Актори постійно займаються із рекострукторами, щоб відзняти гарні кадри битв.

Режисер не назвав бюджет фільму, але повідомив, що він становитиме не більше, аніж стрічка зможе зібрати в українському прокаті.

На прес-конференції повідомили, що від сьогодні, 12 липня, на краудфандинговій платформі Na-Starte розпочався проект по збору коштів на зйомку фільму. До збору коштів просять долучитися і львів’ян.

Також під час прес-конференції представили саундтрек до фільму на слова та музику лідера гурту «Нічлава» Андрій Підлужний «На віки».

НІЧЛАВА - НАВІКИ / САУНДТРЕК ДО ФІЛЬМУ "КОРОЛЬ ДАНИЛО" from INVERT PICTURES on Vimeo.

Загалом у зйомках задіяно 37 акторів, які мають діалоги. Усі актори мають відмінну фізичну форму.

За словами Тараса Химича особливого аспекту на дотримання повної історичної реконструкції, як це було у стрічці «Жива», не буде.

«Ми робимо масове кіно і ми базуємося на його художньому аспекті. Для нас важлива не лише реконструкція одягу і боїв, а й реконструкція характерів історичних персонажів», - сказав Тарас Химич.

Автори стрічки планують, що на великі екрани вийде навесні 2018 року.

Довідка.

INVERT PICTURES – це Незалежна Українська Кінокомпанія засновником та головним натхненником якої є відомий український режисер Тарас Химич. Команда наша - не велика, але кожний на своєму місці. Всі разом ми працюємо, як одне ціле, адже віримо у ті ідеї, які втілюємо. Для нас важливо створювати якісний кінопродукт.

У 2017 році команда INVERT PICTURES на чолі з режисером Тарасом Химичем запустила новий проект «Король Данило», який вже охрестили першим історичним бойовиком про короля Київської Русі Данила Романовича, який вперше був визнаний Східною та Західною церквами, як одностайний правитель найбільшої у середньовіччі території.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ