Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові сім’я отруїлась чадним газом

Сьогодні вранці, 21 лютого, у квартирі на вулиці Зеленій, 56 (Личаківський район) трапилось отруєння чадним газом. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради.
Фото Depositphotos

Зокрема, постраждали 38-річні чоловік та жінка, 11-річний хлопець та 14-річна дівчина. Їх медики доправили до лікарень.

Загалом від початку 2024 року по місту зафіксували 10 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждала 31 людина, з них 11 – діти. Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки, цей комин також має бути чистим. У жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії – вибуху, пожежі, руйнування та отруєння. Під час усіх нещасних випадків, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу – 103, пожежну – 101, газову – 104, поліцію – 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ