Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові стартує першість Франківського району з настільного тенісу

Сьогодні, 1 лютого, о 16.00 та у суботу, 2 січня, о 11.00 в приміщенні спортивного залу УДЮМК Франківського району на вул. В. Великого, 39 відбудеться першість Франківського району з настільного тенісу, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В програмі першості змагання в особистому заліку за олімпійською системою (програв-вибув). У заході візьмуть участь 46 дітей. Серед них діти шкільного віку, гуртківці УДЮМК, студентська молодь. Головним суддею змагань буде педагог-організатор УДЮМК Франківського району Андрій Колодрубець. 

Захід проводять з метою популяризації настільного тенісу у Франківському районі та у Львові загалом, виховання бережливого ставлення до свого здоров’я як найвищої соціальної цінності та пропаганди проведення цікавого та змістовного дозвілля дітей та молоді.

«Ми закликаємо дітей вести здоровий спосіб життя. Наша мета – розвиток у дітей основних фізичних якостей і рухливих здібностей, умінь та навичок використання фізичних вправ, щоб запобігати порушенням постави. Загальна фізична підготовка сприяє гармонійному розвитку дитини», – зазначає Роман Кладько, директор УДЮМК Франківського району м. Львова.

Довідка:

Настільний теніс (пінг-понг) — один із найпопулярніших видів спорту у світі. Гра полягає в перекиданні м'яча ракетками так, щоб він ударявся певним чином об ігровий стіл. Гра відбувається на столі розміром 2,74 метри (9 футів) на 1,525 метра (5 футів). Висота столу — 76 см (30 дюймів). Стіл звичайно зроблений з ДСПабо подібного матеріалу і пофарбований у зелений, темно-синій або чорний колір. У середині столу знаходиться сітка висотою 15,2 см (6 дюймів). У грі використовуються ракетки, зроблені з дерева, покритого одним чи двома шарами спеціальної гуми з кожного боку. М'яч для настільного тенісу зроблений з целулоїда. Розмір м'яча — 40 мм у діаметрі, вага — 2,7 г. М'яч повинен бути пофарбований у жовтогарячий або білий колір.

Гра проходить між двома гравцями, або між двома командами з двох гравців. Кожен розіграш м'яча закінчується присвоєнням одного очка тому чи іншому гравцю (команді). За сучасними міжнародними правилами, встановленими у 2001 році, кожна гра триває до 11 очок, хоча гра до 21 очка усе ще популярна на непрофесійному рівні. Матч складається з непарної кількості ігор (звичайно п'яти або семи).

Контактні особи: Кладько Роман Михайлович - директор УДЮМК Франківського району м. Львова, тел.067-126-23-78, Колодрубець Андрій Адамович - педагог-організатор УДЮМК Франківського району м. Львова, тел:067-126-10-47.

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ