Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судитимуть аптекарку, яка завдала шкоди державі на 500 тис. грн

Як повідомили 22 червня Гал-інфо у прес-службі прокуратури Львівської області, Львівська місцева прокуратура №2 доводитиме у суді вину аптекарки, яку підозрює у фальсифікації документів задля незаконного отримання державних субвенцій
Фото: прокуратура Львівської області

За версією слідства, 31-річна працівниця аптеки підробила звіти про відпущені лікарські засоби, вартість яких підлягає повному/частковому відшкодуванню за рахунок коштів державного бюджету в рамках Урядової програми "Доступні ліки", внаслідок чого завдала збитків державі на суму майже 500 тис. грн.

Зокрема встановлено, що провізорка дублювала записи під одним і тим же номером на один і той же засіб, завищувала кількість лікарських засобів, видавала медикаменти, яких не було у рецептах, а також на підставі протермінованих та безреквізитних рецептів.

Після цього, фігурантка подавала сфабриковані звіти до Управління охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, а відтак юридична особа, якій належить аптечний пункт, безпідставно отримала кошти субвенції державного бюджету.

За результатами досудового розслідування завдані збитки повністю відшкодовані.

За вчинене імовірній правопорушниці загрожує до 5 років позбавлення волі.

На цей час справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді м. Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ