Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судитимуть командира БМП, через якого загинув військовий

Як повідомили 20 липня Гал-інфо у прес-службі Військової прокуратури Західного регіону України, військовослужбовець відповідатиме в суді за порушення правил поводження зі зброєю на полігоні.

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону скеровано до Яворівського райсуду Львівської області обвинувальний акт відносно заступника командира бойової машини однієї з військових частин за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть потерпілому (ч. 2 ст. 414 КК України).

Слідством встановлено, що вказаний військовослужбовець, діючи із злочинною недбалістю та порушивши правила поводження зі зброєю на території Яворівського полігону, втратив орієнтування на місцевості під час виконання вправ стрільб із БМП-2 та здійснив постріл з гармати в сторону іншого БМП-2. Унаслідок пробиття броні башти командир бойової машини отримав поранення шиї та від отриманих поранень помер дорогою до шпиталю.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювало Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Львові. За вчинене обвинуваченому загрожує від 2 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, мотоцикліста, який на Львівщині збив двох дівчат, взяли під варту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ