Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові судитимуть поліцейського, який вчинив смертельну ДТП та втік

Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом резонансної дорожньо-транспортної пригоди за участю працівника Управління патрульної поліції у Львівській області. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

Установлено, що 30.12.2018 року у м. Львові зазначений працівник поліції, керуючи автомобілем «БМВ» на литовській реєстрації, грубо порушив вимоги ПДР, здійснив наїзд на зупинку громадського транспорту, де перебувала молода жінка, внаслідок чого остання померла на місці. Після вчинення ДТП працівник поліції залишив місце події і був затриманий лише за результатами проведених розшукових заходів.

Працівнику поліції повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та за принципової позиції прокурорів Генеральної прокуратури України судом до нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без альтернативи визначення застави.

Крім цього, за результатами призначеного службового розслідування підозрюваного звільнено із служби в органах Національної поліції України.

Обвинувальний акт скеровано до місцевого суду для розгляду по суті.

Довідково: ч. 2 ст. 286 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ