Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудеться концерт молодих талантів, переможців конкурсу «Золота троянда»

Два дні у Львові – 3 (Львівська філармонія) та 9 лютого (Будинок органої та камерної музики) львів’яни матимуть нагоду насолодитися творчістю молодих талантів на гала-концерті солістів-переможців та дипломантів міжнародних музичних фестивалів «Золота троянда» імені Ісидора Вимера під назвою – «Зірочки та зірки». Гала-концерт об’єднує молоді таланти і виконавців світового рівня, повідомилапрес-служба Львівської філармоні.

За словами засновника фестивалю «Золота троянда», голови Благодійного фонду імені Ісидора Вимера «Все найкраще дітям» – Олени Вимер: «Це буде гала-концерт учасників-переможців всіх попередніх дев’яти фестивалів. В основному гратимуть учні старшокласники Львівської середньої музичної школи імені Соломії Крушельницької, а також студенти іншихнавчальних закладів не тільки Львова, а й інших міст області. У гала-концерті візьме участь наймолодший композитор –Олександр Герасім. Окрім молодих талантів, візьмуть участь знані музиканти. Це куратор фестивалю – скрипаль-віртуоз та композитор Нінуам Вимер та баяніст-композитор, куратор фестивалю– Ярослав Олексів, а також Ансамбль єврейської пісні «Вернічкес» (керівник О. Сомиш) та квартет «Dzyga Imagine» (керівник В. Половина). Вірш «О, музика » прочитає автор, поет-психолог, філософ Едуард Єленевський».

Олена Вимер поділилася своїми спогадами про батька: «Батько мав багато друзів у Театрі юного глядача, де він завідував музичним відділом, а також у Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка, де заснував кафедру народних інструментів. Він був хорошим дипломатом, умів загладжувати всі гострі кути. У сім’ї був людиною, яка приносила добру енергетику. У колективі умів створити добру творчу атмосферу. Завжди відстоював справжніх професіоналів своєї справи, адже сам був професіоналом. Ця риса мені запала в душу. Батько не ставив себе вище інших. Його великими друзями були Станіслав Людкевич, Анатолій Кос-Анатольський. Вони часто спілкувалися, приходили один до одного у гості. Я думаю, що ота закладена основа сімейної злагоди дала змогу йому бути взірцем для наступних поколінь музикантів. У мені він виховав найперше любов до людей, до вдосконалення».

У листопаді 2013 відбудеться X ювілейний фестиваль «Золота троянда» імені Ісидора Вимера. Організатори обіцяють, що він буде ще більш яскравішим, ніж у попередні роки і надасть змогу відзначити ще більше талановитих дітей та молоді.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ