Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові відбудеться мистецький проект «По Рождеству»

25 січня о 19.00 у Львівському будинку органної та камерної музики (вул. Бандери, 8) відбудеться одинадцятий щорічний проект «По Рождеству 2014». Організатором є Львівський муніципальний театральний художньо-дослідницький та освітній центр «Слово і голос». В рамках проекту відбудеться дійство «Світоявлення. Давні духовні напіви Різдва - Богоявлення», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«По Рождеству»– це щорічний мистецький проект, новітня художня форма, яка проявляє традиційні українські свята: Різдво, Новий Рік та Водохреща. Тканина проекту зіткана із найдавніших традиційних співів свята – колядок, щедрівок, давніх духовних напівів. Головний герой свята - слово різдвяних і богоявленських стихир, кондаків, тропарів. Це священні тексти, які живуть нами - і співаками-акторами,  і слухачами-свідками в мить часу, що спалахує усвідомленням Новонародженого Слова»,- зазначили організатори проекту

Проект започаткований Мистецьким центром «Майстерня пісні» (художній керівник Наталія Половинка) у 2004 році. З 2010 року організатором проекту виступає Театральний центр «Слово і голос». На дорозі проекту до нього долучалися відомі  художники України та світу: оркестр «INSO» (Швеція, Україна),  «SсholaTeatruWegajty» (Польща), квартет «Classic Мodern», хорова капела «Дударик», «Дударик Forever», Львівський «Музей ідей», національний музей ім. А. Шептицького у Львові, Мистецьке об’єднання «Дзиґа», перкусіоніст Клаус Кугель (Німеччина) і традиційні музиканти з Карпат, Федір Копчук та Юрій Тафійчук.

«По Рождеству» кожного року заново збирає, оновлює, зцілює і несе зміст Рождества – його духовну вість.

«ПоРождеству 2014» збудованийнадавніхдуховнихнапівахРіздватаБогоявлення  - збіркунапівівзрукописнихІрмолоїв 16ст. збібліотекиСтефаникауЛьвовіздійснивспільноз «МайстернеюПісні» ієромонахЛука (Михайлович).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ