Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відбудуться Дні литовського кіно: програма

З 12 до 15 вересня у Jam Factory Art Center пройдуть Дні литовського кіно (Lietuviško kino dienos).

Глядачі матимуть нагоду переглянути знакові литовські фільми, а ще поспілкуватися із їхніми творцями, а також із відомим литовським кінофахівцем Едвінасом Пукштою. Про це повідомили в ЛМР.

15 вересня відбудеться особливий показ: Jam Factory Art Center долучається до днів вшанування литовського поета й кінорежисера Йонаса Мекаса і водночас із близько 30-ма топовими мистецькими інституціями світу транслюватиме фільм «Реквієм».

Програма Днів литовського кіно:

12/09 19:00 Діти з готелю «Америка» (Vaikai iš „Amerikos“ viešbučio).

13/09 19:00 Поет (Poetas).

14/09 17:00 Лекція від програмера, кіноексперта Едвінаса Пукшти (Edvinas Pukšta) про зв’язки литовської та української кіноіндустрії в період повномасштабного вторгнення. Едвінас є експертом у відбірковому комітеті Європейської кінопремії, був членом журі на Каннському, Берлінському, Варшавському та інших кінофестивалях. Вхід безкоштовний за реєстрацією: (https://forms.gle/yTJnk89GG3qxs4YY7)

14/09 19:00 Стрибок (Šuolis).

15/09 18:00 Реквієм (Requiem). Презентуватиме фільм син Йонаса Мекаса – Себастян Мекас із Нью-Йорка. Окрім показу «Реквієму», відбудеться читання поезії Йонаса Мекаса. Вхід безкоштовний за реєстрацією (https://forms.gle/yTJnk89GG3qxs4YY7).

Всі фільми будуть показані мовою оригіналу (литовська та англійська) з українськими субтитрами.

Місце проведення: Jam Factory Art Center, зал Авдиторія, вул. Б.Хмельницького, 124.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ