Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові відкривається виставка мистецьких творів, присвячених Лисичанську

Львів’ян запрошують до Львівського муніципального мистецького центру на відкриття виставки «Т̶р̶и̶к̶у̶т̶н̶и̶к̶ ̶т̶а̶ ̶п̶р̶я̶м̶а̶ ̶л̶і̶н̶і̶я̶», що присвячена місту Лисичанськ Луганської області, - інформує ЛМР.
Фото: ЛМР

«Т̶р̶и̶к̶у̶т̶н̶и̶к̶ ̶т̶а̶ ̶п̶р̶я̶м̶а̶ ̶л̶і̶н̶і̶я̶» — перша інституційна виставка проєкту «Гарелея неотодрешь», заснованого у 2020 році в Лисичанську. Виставку присвячено універсальності тем та проблематик Луганщини та Донеччини та дослідженню спільних/відмінних образів і рис, котрі споріднюють схід з іншими регіонами України або, навпаки, підкреслюють їх окремішність.

Автори та авторки виставки: Олександр Кучинський, Аліна Панасенко, Данііл Фрончко, Юлія Шаяхметова, Саша Долгий, Дар’я Молокоєдова, Мистецька група «ИНАЧЕ» («ІНАКШЕ»), Алла Полякова, Олександра Руденко, Пьотр Армяновський, Сашко Протяг, Янар Каміла, Дарина Мамайсур, Альона Гром.

Куратор — Віталій Матухно.

«Це вже не перша співпраця з нашим резидентом Віталієм Матухном з Лисичанська, і щоразу його дослідження актуального мистецтва рідного регіону вражають. З цього міста на початку повномаштабної війни він врятувався разом із проєктом «Гарелея неотодрешь» — це артистичне дзеркало Донеччини та Луганщини. У груповій виставці, яку курує Віталій, ви побачите іронію, трагедію і надію. І можливо трошки більше зрозумієте регіон і людей, які так його люблять та мріють про повернення в деокуповані рідні місця. Мріють додати їм пам‘яті та життя», — розповідає Ляна Мицько, керівниця Львівського муніципального мистецького центру.

Побачити виставку у мистецькому центрі, що на вул. Стефаника, 11 (код на брамі 27) можна з 23 листопада по 20 грудня. Відкриття виставки відбудеться 23 листопада о 18:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ