Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові викрили канал контрабанди наркотиків з ЄС із мільйонним обігом

фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
1/4
За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури перекрито масштабний канал контрабанди наркотичних засобів та прекурсорів з країн Євросоюзу до України, з метою подальшого збуту.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, група осіб, до якої входили жителі різних областей України, організували ввезення наркотичних засобів з країн ЄС до України через митні пости Галицької митниці Держмитслужби з метою подальшого збуту. Для цього вони використовували міжнародний сервіс одного з поштових операторів в Україні, а в документах на відправлення вказували недостовірні дані щодо вмісту. За попередніми даними, щомісячний обіг каналу контрабанди складав близько 1 млн грн.

Наприкінці січня 2022 року на митному пункті пропуску Львів-Поштовий виявили та оглянули посилку, яка їхала з Республіки Польща до Київської області, та в якій були понад півтисячі таблеток з вмістом трамадолу.

Під час обшуку в квартирі одного з учасників групи виявили та вилучили понад 10 тис. таблеток, серед яких медичні препарати із вмістом психотропних речовин та наркотичний засіб екстазі загальною вагою близько 200 г. Вартість вилучених наркотичних засобів і прекурсорів на чорному ринку становить приблизно 1 млн грн.

Наразі затримано одного з учасників групи в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі тривають заходи щодо встановлення усіх причетних до злочинів осіб.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюються працівниками Управління СБУ у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ