Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові визначили переможців Конкурсу вокалістів імені Василя Сліпака

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/4
У Львівській філармонії визначили переможців Конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Цьогоріч, попри усі виклики та страхи війни, у Конкурсі взяло участь понад 60 молодих співаків та співачок віком від 16 до 30 років. Більшість з них з різних куточків України, є учасниця зі США, а також українські співачки, котрі приїхали до Львова з Польщі, Словаччини, Німеччини, Франції та Нідерландів.

Перший тур відбувся онлайн. Конкурсні прослуховування другого туру проходили у концертних залах Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика. У третьому турі Конкурсу було залучено Академічний симфонічний оркестр філармонії під керівництвом Івана Чередніченка.

Приз Гран-прі – Володимир Щигіль

у II категорії: І премія – Олександр Нікіфоров, II премія – Олена Скіцько, Олександр Чишій, III премія – Олексій Піголенко, Вероніка Мостова

Дипломантами конкурсу стали Михайло Сас, Ірина Поломана, Ярослав Комарніцький. 

Переможці I категорії: І премія – Любов Островська, II премія – Максим Савчук, III премія – Ольга Мельничук. 

Дипломанти – Дарʼя Погоріла, Володимир Гіра.

Відзнаки лауреатам вручив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

«Василь Сліпак – українець, співак, воїн.  З гордістю за свою Батьківщину дарував світові свій талант. Вболівав за Україну. Талантом, співом – як людина мистецтва. Жертовністю, сміливими рішеннями, чоловічою відвагою – як воїн. Він приклад справжньої національної свідомості. Всесвітньовідомий, великий артист. Простий та скромний. Людина, якій вірили.

Подяка організаторам конкурсу за можливість молодим митцям популяризувати українське національне оперне мистецтво. Бажаю учасникам подальшої реалізації творчих ідей і планів, цілеспрямованого мистецького поступу, натхнення та успішного просування української музики у світі», – зазначив Іван Собко.

Трансляція нагородження:  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ