Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові засудили до довічного ув'язнення вбивцю працівниці "Ощадбанку"

Такий вирок 24 червня 2021 року винесла колегія суддів Залізничного районного суду міста Львова: щодо місцевого жителя, зареєстрованого як фізична особа-підприємець, раніше судимого за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) на 9 років позбавлення волі.

У рішенні суду зазначено, що раніше обвинувачений був засуджений за умисне вбивство згідно вироку Личаківського районного суду Львова від 16.11.2015 року. Однак 10.05.2019 року його було звільнено з місць позбавлення волі умовно-достроково, згідно ухвали Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області від 02.05.2019 року, на підставі ст. 81 КК України (умовно-дострокове звільнення від відбування покарання).

Чергове умисне вбивство, як вбачається з вироку Залізничного райсуду Львова, обвинувачений скоїв 07.07.2019 року – через два місяці після виходу із Дрогобицької виправної колонії №40. Його жертвою стала працівниця, «Ощадбанку», що була втоплена у ванній власної квартири.

У вироку, зокрема, наводяться дані з протоколу проведення слідчого експерименту, у ході якого обвинувачений пояснював, що він перебував з загиблою у дружніх відносинах. До неї на квартиру прийшов, тому що хотів поговорити про борг - вона була винна йому 800 доларів. Однак розмова не відбувалася, оскільки жінка була у стані алкогольного сп`яніння. Він хотів її «протверезити, освіжити, два рази окунути у воду», запропонувавши прийняти ванну та набравши у ванну води. У подальшому взяв її за волосся та 2 рази опустив голову під воду на пару секунд, думаючи, що вона протверезіє і віддасть йому 800 доларів.

Водночас суд дані покази розцінив як виправдання обвинуваченим своєї протиправної поведінки з метою пом`якшення покарання (врахувавши у тому числі висновок експертизи, згідно якого смерть потерпілої настала внаслідок втоплення). Також було враховано його посткримінальну поведінку після вбивства, зокрема, те, що після скоєного з квартири було викрадено та вивезено майно потерпілої. А також те, що обвинувачений нове вбивство вчинив, не відбувши частину покарання за попереднім вироком (щодо попереднього вбивства). У результаті колегією суддів Залізничного райсуду Львова було винесено рішення про призначення йому покарання у виді довічного позбавлення волі.

Згідно наявних в судовому реєстрі матеріалів, раніше вбивця працівниці «Ощадбанку» був засуджений на 9 років позбавлення волі за вбивство власного батька.

Умовно-достроково його звільнили за клопотанням начальника Дрогобицької виправної колонії №40, яке було скеровано до Дрогобицького міськрайонного суду.

У даному клопотанні, зокрема, зазначалося, що засуджений, сумлінно ставиться до праці та став на шлях виправлення. Дотримується правил пожежної безпеки та безпеки праці. Дбайливо ставиться до майна установи та предметів, якими користується при виконанні дорученої роботи. Приймає участь у роботі самодіяльних організацій засуджених, проявляє соціально корисну активність в організації їх роботи, входить до складу виробничої секції відділення. Задіяний до реалізації програми диференційованого виховного впливу «Духовне відродження», реалізовує дану програму, відвідуючи церкву.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ