Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові суд пошкодував водія-наркомана: відбудеться переляком

Як повідомили 13 серпня Гал-інфо у прес-службі Патрульної поліції Львівської області, водія, який будучи позбавленим прав, свідомо сів за кермо, притягнули до кримінальної відповідальності
Фото Патрульна поліція Львівської області

Наприкінці липня Сихівський районний суд міста Львова виніс вирок водієві, який у листопаді минулого року сів за кермо будучи позбавленим прав за нетверезе водіння за рішенням суду і свідомо його порушив.

Трохи з історії. 17 листопада 2019 року патрульні зупинили водія автомобіля Honda Accord на вулиці Хуторівка за порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування з 34-річним водієм поліцейські з'ясували, що він позбавлений судом водійського посвідчення за нетверезе керування.

До того ж, наприкінці жовтня притягався за це до відповідальності за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом будучи позбавленим такого права) КУпАП.

Інспектори 3 батальйону повідомили чоловіка, що він не має права сідати за кермо, адже не виконує рішення суду.

А це вже загроза відповідальності за ст.382 (Невиконання судового рішення) ККУ.

Більше того, водій ще й був в стані наркотичного сп'яніння,а пасажир мав речовини схожі на наркотичні. Тоді порушник отримав низку адмінматеріалів.

На місце події викликали слідчо-оперативну, яка зафіксувала факт умисного невиконання рішення суду.

У вироку Сихівського районного суду йдеться, що водій сівши будуючи позбавленим на рік прав судом, таким чином підриває авторитет органів правосуддя України.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення і основним покаранням призначили позбавлення волі строком на 1 рік. Однак, оскільки львів'янин визнав вину і раніше не мав судимості, йому дали іспитовий строк 1 рік.

За цей час, порушник періодично має з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Якщо, тепер вже 35-річний громадянин вчинить за цей час аналогічне порушення, то потрапить за ґрати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ