Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові затримали злодіїв - їм загрожують суворі покарання

фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
фото - пресслужба Нацполіції Львівської області
1/2
За минулі вихідні у Львові поліцейські затримали двох зловмисників за підозрою у крадіжці товару з магазинів. За скоєне їм загрожує покарання – до восьми років позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

26 березня близько 12.00 мешканець Львова віком 49 років вчинив крадіжку товару на суму майже півтори тисячі гривень з одного з магазинів, розташованого на вулиці Залізничній у Львові. Ще одна крадіжка сталась 27 березня близько 16.30 в одному з торговельних центрів на вулиці Кульпарківській. Там раніше судимий 31-річний львів’янин заволодів товаром на суму близько тисячі гривень та намагався втекти.

В обидвох випадках співробітники відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури повідомили затриманим про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Досудові розслідування тривають.

Нагадуємо - на початку березня Верховною Радою України внесено зміни та доповнення до ст. 185 (Крадіжка), ст. 186 (Грабіж), ст. 187 (Розбій), ст. 189 (Вимагання), ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заподіяння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, згідно з якими ці діяння в умовах воєнного або надзвичайного стану будуть кваліфікуватися за ч. 4 та передбачатимуть максимальні покарання. Також посилено відповідальність за мародерство – за скоєння цього злочину в умовах воєнного часу передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ