Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові жінка намагалась вивезти дитину за кордон за підробленим документом

Як повідомили у прес-службі АДПСУ, жінку з підробленим дозволом на вивезення дитини затримали у львівському аеропорту.

Державна прикордонна служба України постійно інформує громадян про порядок здійснення закордонних поїздок з дітьми та нагадує про кримінальну відповідальність за підробку будь-яких документів. Однак випадки надання на перевірку документів оформлених неналежним чином або здобутих незаконним чином все одно фіксуються.

Зокрема вчора, 17 червня, надвечір в пункті пропуску "Львів-авіа" під час оформлення рейсу до Стамбула охоронці кордону виявили громадянку України із дитиною 2017 року народження. Під час заходів прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби встановили, що дозвіл на вивіз неповнолітньої дитини від батька, містить ознаки підробки. На момент видачі зазначеного доручення, батько дівчинки знаходився за кордоном.

До Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення ст. 358 ККУ "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів". Громадянку разом з дитиною також передано представникам правоохоронних органів.

Державна прикордонна служба нагадує громадянам, які планують виїзд за кордон з дітьми, - аби подорож була комфортною та без зайвого клопоту, необхідно відповідально ставитися до оформлення документів та готуватися до поїздок завчасно.  Правила перетину кордону з дітьми читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ