Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Любліні відбудеться фестиваль української культури

З 14 по 17 листопада відбудеться фестиваль української культури в Польщі ʺUkraina w centrum Lublinaʺ.
У Любліні відбудеться фестиваль української культури

Цього року у програмі заходу зроблений особливий акцент на українській літературі, - передає ЛітАкцент.

Фестиваль ʺUkraina w centrum, Lublinaʺ має на меті показати українську культуру в різних її проявах, спонукати місцеве населення до взаємного діалогу і творення багатокультурної мозаїки міста.

Фестиваль організовує ʺФундація Духовної Культури Пограниччяʺ. Члени фундації – це представники української меншини, українські студенти, мігранти та поляки, зацікавлені Україною.

Гостями фестивалю були такі представники сучасної української культури: гурти : ʺОдин в каноеʺ, Олег Скрипка, ʺVivenne mortʺ, ʺOt Vintaʺ, ʺJoryj Klocʺ, театр тіней ʺДивʺ, ʺBrioʺ, ʺBajʺ, письменники Богдан Логвиненко і Тарас Бондаренко.

В рамках фестивалю відбувається ряд інтерактивних подій: конкурс знань про Україну для учнів люблінських шкіл, міські ігри, майстер-класи з традиційного українського ремесла, а також jam-session для місцевих музикантів.

З нагоди святкування 450-річчя Люблінської унії, для дванадцятого фестивалю ʺUkraina w centrum Lublinʺ організатори приготували цікаву програму. Заплановано 17 подій на 10 локаціях.

В рамках літературного блоку учасники зможуть відвідати презентації книг, а також подискутувати з авторами на суспільно важливі теми. Український письменник Марк Лівін розповість про життя дітей з хворобами зі спектру аутизму в контексті своєї книги ʺРікі та дорогиʺ, що увійшла до каталогу ʺInternational Board on Books for Young Peopleʺ.Крім цього, проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович дискутуватиме з місцевою інтелігенцією про актуальність постаті Митрополита Андрея Шептицького.

Окрім цього, на фестивалі представлять документальний фільм ʺUkrainer. The movie. А хедлайнером музичної програми стане київський рок-гурт ʺAuditoriaʺ, солістом якого є пів фіналіст програми ʺГолос Україниʺ Дмитро Сомко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ