Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У музеї «Дрогобиччина» експонують патріотичну виставку живопису

Фото – Ігор Фецяк
Фото – Ігор Фецяк
Фото – Ігор Фецяк
Фото – Ігор Фецяк
Фото – Ігор Фецяк
Фото – Ігор Фецяк
1/3
У ці дні у Палаці мистецтв музею «Дрогобиччина» відбулась потужна мистецька імпреза – відкриття виставки живопису львівського художника Олега Денисовця. Назва експозиції – «З бомбосховища», – інформує пресслужба Дрогобицької міської ради.

Виставка, на які представлено кілька десятків картин – це рефлексії художника на події війни.

Як зазначив сам художник, щоб підняти дух своїм сусідам, яким часто доводилось ховатись у сховищі під час повітряних тривог, підвал житлового будинку він перетворив на картинну галерею.

Кожна робота – це не лише історії війни, болі, гніву, але й історії надії, мужності, віри в неминучу перемогу світла над темрявою.

Усі полотна Олега Денисовця яскраві, насичені кольором і світлом. Вони несуть позитивну енергетику, дарують гарний настрій, зігрівають душу. Серед представлених на виставці картин  – «Доброго вечора, ми з України», «Мова – зброя», «Хороші рускіє в Україні», «Паляниця», «Дідько зачекався», «Ми переможемо», інші. Усі роботи вдало передають внутрішні емоції художника та його рефлексії щодо подій війни.

Окрім цього, експозиція «З бомбосховища» – це не лише творчий проєкт. Вона має і соціальне наповнення, адже «мандрує» з автором по військових частинах, волонтерських центрах. Попри образи, що навіяні війною, полотна художника несуть оптимізм та віру в перемогу. Олег Денисовець таким чином підтримує наших захисників, дарує їм наснагу та внутрішню силу.

Оглянути живописні роботи проєкту «З бомбосховища» можна у Палаці мистецтв до 15 грудня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ