Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У музеї Грушевського презентують виставку родини мистців Дзиндра

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові» запрошує у четвер, 7 березня, на відкриття виставки «Родина мистців: Дзиндри. Їхня Шевченкіана». Про це повідомили у ЛОР.

«На виставці представлять фото та оригінальні роботи Євгена та Петра Дзиндрів, а також шевченкіану відомих українських митців.

Скульптор Євген Дзиндра (1913-1983 рр.) знаний своїми монументальними роботами. Митець працював у станковій, монументальній та декоративній скульптурі, дрібній пластиці та різьбі по дереву. Був одним з небагатьох скульпторів, котрий свої твори власноручно виконував у камені. Євгена Дзиндру називають «батьком львівських левів», маючи на увазі скульптури левів на Площі Ринок перед входом до львівської Ратуші.

Петро Дзиндра продовжив справу Євгена Дзиндри, який замінив йому батька і став для нього першим учителем у скульптурі. Митець працює у галузі монументально-меморіальної скульптури. Велику увагу приділяє створенню образу Тараса Шевченка. Серед робіт скульптора меморіальні таблиці, встановлені на об'єктах історичного значення», – поінформували в комунальній установі.

Час: 15:00 год.

Адреса: Львів, вул. І.Франка, 154.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ