Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Музеї-Арсеналі відкриють виставку артоб’єктів, створених з бронеплит

Бронеплити отримали друге життя у вигляді артоб’єктів, а проєкт дозволяє волонтерам зібрані кошти спрямувати на потреби армії.
Фото: МКІП

Завтра, 27 грудня, в Музеї-Арсеналі Львівського історичного музею відбудеться відкриття виставки мистецького проєкту «АртБроня» (ArtArmor). 

Для створення проєкту, Збройні сили України передали «відпрацьовані» бронеплити, що вже успішно виконали свою місію в бою – зупинили ворожі кулі й осколки. Відомі українські митці Іван Марчук, Тіберій Сільваші, Назар Білик, Петро Бевза, Андрій Блудов, Юрій Вакуленко, Олексій Сай, Світлана Ратошнюк, Антон Логов, Леонід Колодницький, іконописець Андрій Охоцький перетворили ці бронеплити на артоб’єкти з ексклюзивними історіями.

Проєкт залучив до роботи з десяток відомих українських митців, роботи яких згодом продаватимуться на благодійному аукціоні в Європі. 

Станом на сьогодні створено 12 унікальних артоб’єктів. Одним із них є ікона «Архістратиг Михаїл», яка створена з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

«Моторошні сліди від куль, що ці плити зупинили, розповідають цю історію краще за будь-які слова. Так само й мистецтво вміє розповідати історії та викликати емоції без слів. Тому ми поєднали броню і мистецтво, щоб кожен у світі зміг зрозуміти та відчути важливість життя кожного українця. А потім стануть інструментом для збору на сучасні засоби захисту для українських героїв», – зазначає ініціатор та керівник проєкту «АртБроня», співзасновник БФ «УКРАЇНА ДЛЯ ГЕРОЇВ» Олександр Ковальчук.

Усі охочі зможуть ознайомитись з артоб’єктами з 28 грудня по 17 січня в Музеї-Арсенал Львівського історичного музею (вул. Підвальна, 5).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ