Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У НАТО розробили план на випадок війни з росією

Голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що на саміті у Вільнюсі були затверджені регіональні плани зі стримування та захисту від Росії та терористів.

Про це він повідомив під час Варшавського безпекового форуму, передає Укрінформ.

Бауер зазначив, що в Альянсі зрозуміли потребу більшої кількості боєздатних військових, а тому було ухвалено рішення про збільшення чисельності сил швидкого реагування до 300 тисяч солдатів.

"300 тисяч військовослужбовців — та цифра, якої має бути достатньо для НАТО у разі початку великого конфлікту з Росією", — підкреслив голова військового комітету блоку.

Водночас він зазначив, що війна Росії проти України показала потребу в нарощуванні інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони й пояснив, що побудова ППО — це знищення систем на території РФ.

"У протиповітряній обороні можна зробити дві речі. Ви можете чекати, поки ракети долетять до вас, а потім збивати їх. Для цього знадобиться безліч ракет, як ми бачимо в Україні. Або ви використовуєте ракети, щоб знищити системи, з яких росіяни випускають ці ракети по вас", — додав Бауер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ