Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Новояворівську провели майстер-клас зі скандинавської ходьби

Захід відбувся на стадіоні імені Олега Русина у Новояворівську, його відвідали понад 40 учасників різного віку. Присутнім провели розминку, навчили техніки скандинавської ходьби та навіть влаштували змагання. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Подію організували Львівський обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» та управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації. 

«Нас приємно здивувало, що до заходу доєдналися з десяток учасників, які прийшли зі своїми палицями для скандинавської ходьби. Вони розповіли, що заснували свій осередок цього виду спорту в Новояворівську. Вони разом навчаються, ходять та діляться враженнями. А на майстер-класі мали змогу удосконалити свою техніку», – розповіла організаторка заходу Ірина Олійник.

Так, скандинавська ходьба:

  • Задіює 90% м'язів тіла;

  • Під час заняття спалюється на 40% більше калорій, ніж при звичайній ходьбі;

  • Знижує навантаження на суглоби на 25%;

  • Покращує роботу серця, легенів, опорно-рухового апарату;

  • Зміцнює імунітет, покращує настрій, психоемоційний стан, сон та концентрацію;

  • Доступна людям будь-якого віку та рівня фізичної підготовленості.

«Нещодавно у межах "Спортивних Ігор Львівщини" відбулися змагання зі скандинавської ходьби. Там визначали найсильнішу громаду в трьох категоріях: дорослі, ветерани та люди з інвалідністю. Це лише підкреслює, що цей вид спорту доступний для усіх, а ще це ефективний та приємний спосіб покращити своє здоров'я та самопочуття. А майстер-класи зі скандинавської ходьби проведемо і в інших громадах області», – розповів начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ