Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Нижній Білці збудують спортивний майданчик зі штучним покриттям

У селі Нижня Білка, що у Пустомитівському районі, за сприяння федерації футболу Львівщини буде збудовано спортивний майданчик зі штучним покриттям.

Відповідний меморандум між Львівською обласною радою та федерацією футболу Львівщини в рамках співпраці у програмі розвитку фізичної культури та спорту до 2021 року, яка включає якраз будівництво спортивних майданчиків, буде підписаний найближчим часом.

Ця програма функціонує від 31 січня 2017 року, коли Львівська обласна рада на VI сесії VII скликання рішенням № 351 прийняла документ про затвердження обласної програми «Спортивний майданчик» на 2017-2021 роки. В рамках програми населені пункти Львівської області мають змогу за державні кошти отримати сучасний спортивний (футбольний) майданчик зі штучним покриттям. Фінансування майданчика у селі Нижня Білка також відбуватиметься з бюджету Верхньобілківської сільської ради.

Амбіційна Федерація футболу Львівської області одним з векторів своєї роботи бачить розвиток не тільки змагань на усіх рівнях, а й належної футбольної інфраструктури у різних населених пунктах Львівщини. Зважаючи на це, Олександр Шевченко виступив з ініціативою до керівництва області, щоб переможець Прем’єр-Ліги Львівщини автоматично отримував можливість встановлення футбольного майданчика на території населеного пункту, який представляє ця команда.

У 2018 році чемпіоном найпрестижніших футбольних змагань області став футбольний клуб «Юність», який представляє села Верхня та Нижня Білки, що у Пустомитівському районі області, відповідно саме ця команда отримала першочергове право на будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям.

Що цікаво, якщо чемпіоном області стане команда, у якої уже є спортивний майданчик, збудований відповідно до вищезгаданої програми, цей клуб зможе розраховувати на державні кошти для реконструкції та вдосконалення власного стадіону.

У 2018 році в рамках комплексної програми Львівської обласної ради розвитку фізичної культури та спорту до 2021 року на території Львівщини були здані в експлуатацію 30 спортивних майданчиків. Цього року планують збудувати та здати в експлуатацію 28 подібних об’єктів у різних куточках Львівщини.

Футбольний майданчик зі штучним покриттям у Нижній Білці, найймовірніше, розпочнуть будувати з початком нового чемпіонату обласної Прем’єр-ліги. До завершення чемпіонату його планують здати в експлуатацію. Він буде збудований на території Верхньобілківської сільської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ