Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У переповненій синагозі в Ізраїлі обвалилася трибуна, є загиблі і травмовані

В ізраїльському поселенні Гіват-Зеев неподалік Єрусалима під час молитви обвалилася трибуна в переповненій синагозі. За останніми даними, із близько 650 присутніх двоє загинули й понад 150 людей поранені.

Про це пишуть The Times of Israel та The Jerusalem Post, - передає Громадське.

За даними поліції, які наводить Haaretz, людей у синагозі було близько 650; вони зібралися на святкування релігійного свята Шавуот. Як видно з відео, під час молитви верхній ярус трибуни почав завалюватись на людей, що стояли внизу.

Ізраїльські медики повідомили про понад 150 поранених, з яких понад пів сотні через серйозні травми довелося ушпиталити. Загинуло внаслідок обвалення трибуни двоє людей — 12-річного хлопчика й чоловіка віком за 50.

В інтерв’ю ізраїльському «12 каналу» керівник пожежної служби Гіват-Зеева заявив, що синагога, в якій сталася трагедія, була недобудована, а надзвичайники раніше поставили довкола неї попереджувальні знаки про можливу небезпеку.

Ізраїльський телеканал «Кан» оприлюднив листування між міською владою Гіват-Зеева та поліцією. Остання попереджала чиновників про небезпеку синагоги, але коли міська влада звернулася до правоохоронців з проханням закрити будівлю, ті відповіли, що це повноваження міської влади.

Наприкінці квітня на єврейському фестивалі Лаг ба-Омер на горі Мерон, що на півночі Ізраїлю, сталася тиснява. У ній загинули 44 людини і ще понад 150 людей зазнали поранень.

Як зазначає Associated Press, ультраортодоксальні євреї часто порушують коронавірусні обмеження для відзначення релігійних заходів. Це, зокрема, позначалося й на поширенні COVID-19, яке серед ультраортодоксів було більшим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ