Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Польщі створили мобільний додаток про пам’ятки

MonumentApp — новий, простий і безкоштовний додаток, який полегшить знайомство з Польщею та її пам’ятками.

Як повідомило Польське радіо, додаток MonumentApp безкоштовний. Користування додатком полегшить знайомство з Польщею та її пам’ятками. Вже незабаром за його допомогою також можна буде купити квитки на поїзд та забронювати житло. Він створений завдяки угоді Польської туристичної організації та Національного інституту охорони пам’яток.

Заступник міністра спорту та туризму Анджей Ґут-Мостовий каже, що завдяки додатку можна буде швидко спланувати подорож: «Цей додаток дозволяє у вільну хвилину можна миттєво, впродовж кількох секунд перевірити, що можна оглянути в тій чи іншій місцевості. Він дуже еластичний, залежно від часу і знань, які є в нашому розпорядженні. Можна буде також створити план подорожі, щоб оглянути пам'ятки, зареєстровані в додатку. Можна буде висловлювати свою думку, щоб творити позитивні явища».

«Це перший польський додаток про пам’ятки», – підкреслює директор Національного інституту охорони пам’яток Міхал Лащковський і запрошує користувачів до його  спільного створення.

«Це перший додаток, що дає нам можливість ознайомитись з тим, що є в тій чи іншій місцевості, що цікавого можна подивитись там, куди ми плануємо поїхати. Там є пропозиції конкретних поїздок. конкретних об'єктів. Додаток буде весь час розвиватись. Але пам’яток в Польщі маємо щонайменше кількадесят тисяч. 80 тисяч - у реєстрі. Додаток поки що має кілька тисяч записів. Так було заплановано. Додаток буде розвиватись. Ми також запрошуємо користувачів до співтворення цього додатку .Ми маємо редакцію, яка буде перевіряти зміст даних. Надсилайте нам інформацію про те, що цікавого є в вашій місцевості. Історії, пов’язані об’єктами у вашій місцевості, а також, те що побачите під час відпусток», - зазначив Міхал Лащковський.  

Додаток MonumentApp безкоштовний. Приблизно через два тижні за його допомогою також можна буде купити квитки на поїзд та забронювати житло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ