Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Польщі знайшли мумію людини з гніздом білки всередині

Мумію, в якій білка звила собі гніздо, виявили на південному заході Польщі.

За словами експертів, воно провисіло на гілках понад 13 років. Про це повідомляє Science in Poland.

Тіло чоловіка, який зник в 2003 році, знайшли в лісі ще в 2016 році співробітники Вроцлавського медичного університету. Загиблого перевезли до лабораторії для проведення експертизи. Там спеціалісти з подивом виявили, що в мумії ховається білка – тварина облаштувала собі гніздо в тілі загиблого.

Дослідники наголошують, що мумія досить добре збереглась завдяки сприятливим атмосферним умовам. Від негоди тіло загиблого захистили дві пари штанів та футболка.

Науковці сподіваються, що знахідка допоможе їм дізнатись щось нове про поведінку білок, адже такий випадок трапився вперше.

“Раніше нікому з нас не надавалася можливість описати випадок гніздування ссавців в людському тілі, виявленому на дереві. Це відкриття подарувало нам унікальну інформацію про поведінку і біологічні особливості цих істот”, – розповів дослідник Марцин Кадей з Інституту біології довкілля Університету Вроцлава.

Наразі науковці вивчають особливості цього гнізда, де окрім білок, мешкали оси й інші живі організми. Дослідники намагаються зрозуміти, скільки часу в одному трупі могли уживатись одразу декілька типів організмів.

Український інтерес

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ