Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Помпеях археологи відкопали рештки коня з упряжжю
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Помпеях археологи відкопали рештки коня з упряжжю

На руїнах вілли біля давньоримського міста Помпеї археологи відкопали рештки коня, який мав упряж. Це дуже рідка та важлива знахідка, кажуть історики.

Безпосередньо перед загибеллю кінь був осідланий та готовий вирушати - ймовірно, його власник поспішав, але так і не встиг врятуватися від виверження вулкану Везувій, яке у 79 році н.е. поховало римське місто та його мешканців під тоннами попелу, повідомляє ВВС. Україна.

Кінь був осідланий і його власник, як припускають археологи, намагався втекти від виверження Везувію. Але не встиг. Фото - EPA/CESARE ABBATE
Кінь був осідланий і його власник, як припускають археологи, намагався втекти від виверження Везувію. Але не встиг. Фото - EPA/CESARE ABBATE
Фото - EPA
Фото - EPA
1/2

Як припускають археологи, вілла належала якомусь римському воєначальнику чи члену магістрату.

Маєток з видом на море отримав назву "Вілла містерій". На його території знайшли також преси для вина, печі та надзвичайні фрески.

Коня ж знайшли під час нещодавніх розкопок стайні, розповів директор Археологічного парку Помпеї Массімо Осанна.

Археологи змогли за допомогою гіпсу відтоврити вигляд тварини.

За життя вона була гарно доглянутою, його сідло та упряж була оздоблена дерев'яними та бронзовими елементами, кажуть археологи, а поруч виявили рештки ще двох чистокровних коней.

Массімо Осанна відзначає, що їхня смерть була "жорстокою та жахливою" - вони задихнулися у попелі та вулканічних випарах.

Руїни вілли виявили ще у ХХ ст., але пізніше більшу її частину закопали, після чого вона стала об'єктом пошуків "чорних археологів".

Тепер, як пообіцяв Массімо Осанна, її всю детально дослідять, а всі знахідки представлять публіці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ