Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Португалії знайшли поховання людей з відрубаними кінцівками
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Португалії знайшли поховання людей з відрубаними кінцівками

Археологи, які працювали в середньовічному португальському некрополі, виявили відразу три скелети молодих людей, у яких перед смертю були відрубані руки і ноги – про це повідомляє International Journal of Paleopathology

Як вважають вчені, каліцтва були отримані як форма судового покарання юнаків, що мешкали в місті Естремош в XIII- XV віках.

Останки понівечених людей були знайдені поряд з 94 іншими скелетами, виявленими в некрополі починаючи з 2001 року. За словами археологів, вони були приголомшені знахідкою людей з такими каліцтвами.

"Руки і ноги були покладені поруч або під тілами", - розповіла співавтор роботи Євгенія Куна. Дослідження показало, що в місці поховання були присутніми усі кістки загиблих, що вказує на передсмертну ампутацію кінцівок. Археологи вважають, що характер ушкоджень схожий з тими, що знайдені в похованнях середньовічної Англії, де також практикувалося відрубування кінцівок в якості покарання перед стратою.

У XIV і XV віках таким покаранням могли піддаватися злодії і фальшивомонетники, говорять учені.

"Можливо відрубування усіх кінцівок було покаранням, що застосовувалося для найсерйозніших злочинів", - вважає Тереза Фернандес, співавтор роботи. Вона не виключає, що люди були страчені за політичними мотивами.

ЕСПРЕСО

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ