Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Португалія відправила до України обіцяні гелікоптери Ка-32

Міністерство оборони Португалії відправило до України перші обіцяні гелікоптери Ка-32. Про це повідомляє видання Sicnoticias.
Гелікоптер Ка-32А11ВС Португалії. Фото: ЗМІ Португалії

Гелікоптери Ка-32 в розібраному вигляді були завантажені у вантажівки та відправлені до України з Понте-де-Сор у п’ятницю, 6 вересня. Про це повідомив Мілітарний.

Нагадаємо, що бажання передати пожежні гелікоптери Ка-32 уряд Португалії висловив ще у 2022 році, але через зміну влади цей процес застопорився.

У 2023 році перемовини про подальші кроки та координацію дій з українською владою продовжувалися.

Загалом, Україна отримає шість гелікоптерів цього типу, які зможуть використовуватися військовими структурами для різноманітних завдань.

«Після тривалого періоду невизначеності та переговорів нинішній уряд через MDN спільно з Міністерством внутрішніх справ погодив транспортування гелікоптерів з українською владою, зокрема з українським посольством у Лісабоні та українським Міністерством оборони», – йдеться у повідомленні уряду Португалії.

Нагадаємо, що гелікоптери Ка-32 були придбані у 2006 році Міністерством внутрішньої адміністрації, яке тоді очолював Антоніо Коста.

Гелікоптер Ка-32 — це багатоцільовий вертоліт, розроблений в СРСР на базі військового Ка-27.

Він призначений для виконання різноманітних завдань, таких як транспортування вантажів, проведення рятувальних операцій, боротьба з пожежами, а також виконання будівельних і монтажних робіт.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Москва закликає Португалію утриматися від передачі Києву російських протипожежних гелікоптерів Ка-32А11ВС.

У Росії розповідають, що Лісабон не має права передавати гелікоптери російського виробництва будь-кому без згоди Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ