Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У прокуратурі Києва інвалідність мають 20 прокурорів

Також зазначається, що не мають груп інвалідності начальники управлінь та їхні заступники.

В органах Київської міської прокуратури 13 прокурорів мають третю групу інвалідності, а ще семеро - другу, що становить 2,87% від загальної кількості прокурорів.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

«Повідомляємо, що ані в. о. керівника Київської міської прокуратури, ані заступники керівника не мають ані групи інвалідності, ані пенсій за вислугою років, ані будь-яких інших пільг», - зауважили у відомстві.

Також зазначається, що не мають груп інвалідності начальники управлінь та їхні заступники. Серед начальників відділів є один працівник, який має інвалідність третьої групи, пов’язану з протезуванням органу.

«Штатна чисельність прокурорів Київської міської прокуратури – це апарат та 10 окружних прокуратур – 696 працівників. На цей час документи про наявність статусу особи з інвалідністю надали 20 прокурорів, що становить 2,87% від загальної кількості прокурорів», - додали в прокуратурі.

Також зазначається, що у 2024 році інвалідність оформила одна людина, у 2023 році – також один працівник, а в 2022 році - двоє людей. Решта прокурорів оформили інвалідність до 2022 року.

Загалом із 20 осіб з інвалідністю п'ятеро є інвалідами дитинства (один чоловік та четверо жінок).

«Звісно ми не можемо оприлюднювати діагнози працівників, однак зазначимо, що серед прокурорів, які мають інвалідність, підставами для її оформлення стали переважно онкологічні захворювання, зокрема видалення щитовидної залози, а також діабет», - підкреслили у прокуратурі Києва.

Також повідомляється, що зібрану інформацію з документами, що її підтверджують, вже передали до Офісу генерального прокурора у межах службового розслідування, яке призначено генеральним прокурором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ