Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У СБУ назвали три головні версії вибуху в Києві

На брифінгу представників прокуратури та СБУ щодо вибуху в Києві розповіли про версії, які наразі розглядають правоохоронці, повідомив 5 канал.

Столична прокуратура наразі розглядає три версії замаху на вбивство народного депутата Ігора Мосійчука. Одна з головних – дії російських спецслужб, друга версія – замах через політичну діяльність потерпілого, і третя – особисті мотиви зловмисників. Правоохоронці також припускають, що теракт міг бути здійснений проти політолога Віталія Бали, який був поруч, а також журналістів телеканалу "Еспресо ТВ".

"Замах на вбивство Мосійчука, який було організовано спецслужбами Російської Федерації. Про виконавців ми будемо розмовляти тільки тоді, коли встановимо злочинців. Друга версія – це політична діяльність пана Мосійчука, його громадська позиція всередині нашої держави. І третя – замах на вбивство Мосійчука на особистому ґрунті. Але ми не відкидаємо інші речі", – зазначив перший заступник прокурора м. Києва Павло Кононенко.

Як повідомляв 5.UA, на цьому ж брифінгу стало відомо, що вибух стався через приведення в дію саморобного вибухового пристрою направленої дії, потужністю близько 400-600 г тротилу. 

5.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ