Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Волинь

У серпні на фронті загинуло 9 українських захисників

2 вересня у Козацькому кафедральному соборі святої великомучениці Катерини ПЦУ в Чернігові відбулась панахида за воїнами, які в серпні цього року віддали своє життя, а також за всіх загиблих у боях за незалежність України. Про це інформує пресслужба УІНП.

Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Панахиду відправили настоятель Кафедрального собору святої великомучениці Катерини отець Рома та секретар Чернігівської єпархії ПЦУ протоієрей Антоній, які помолилися за кожного з загиблих воїнів, що в серпні цього року віддали своє життя за нашу країну, та всіх загиблих захисників у боях за незалежність України, за видужання всіх поранених воїнів, за всіх живих захисників України.

Співробітниця відділу в Чернігівській області Міністерства у справах ветеранів України Ірина Труш розповіла про дев’ятьох загиблих українських захисників у серпні 2021-го на фронті: Ярослава Семеняка, Олексія Кайдановича, Артема Мазура, Василя Островського, Юрія Михайлова, Олександра Аксьонова, В’ячеслава Пітька, Андрія Вискребця, Романа Задорожного. Вона також нагадала, 29 серпня, в День пам’яті загиблих захисників України, помер підполковник ССО, Герой України Олександр Петраківський, який хворів після важкого поранення в голову, отриманого в бою ще в липні 2014 року

Фото: Північно-східний відділ УІНП

«Протягом серпня 2021 року російські окупанти вчинили 182 обстріли позицій Збройних Сил України на Донеччині та Луганщині. 9 українських воїнів загинуло. Таким чином, з 1-го січня і до кінця серпня цього року за Україну віддали своє життя 61 Захисник України. 27 воїнів отримали бойові поранення та травмування. Вічна пам’ять полеглим Захисникам України. Вони загинули за всю Україну і кожного з нас. Молимося за видужання поранених воїнів. Низький уклін та щира вдячність всім воїнам, які захищають нас від російських загарбників!», - розповів регіональний представник УІНП в Чернігівській області Сергій Бутко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ