Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У шахті "Надія" на Львівщині під час обвалу загинув гірник

У п'ятницю, 17 грудня, приблизно о 18:00 год на шахті "Надія", що в м. Соснівка Червоноградського району, внаслідок обвалу породи завглибшки понад 500 метрів загинув працівник шахти.
фото ілюстративне

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Чоловікові було 35 років. Сам обвал стався у 164 бортовому штреку. Інформація надішла від ГУ ДСНС у Львівській області. Її також підтвердив перший заступник голови ЛОДА Андрій Годик. 

Травмованого гірника вдалось оперативно витягти із під завалу, однак від отриманих травм чоловік помер.

На момент події у шахті перебували 10 гірників, на ділянці де виник обвал - 8 осіб. О 19:06 год., тіло загиблого підняли на поверхню.

У зв'язку з цим фактом слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі терміном до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на до трьох років.

 
Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини трагедії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ