Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У школі №67, що на Левандівці, облаштують відкритий басейн

Сьогодні, 6 січня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР затвердили містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на реконструкцію системи теплопостачання СЗШ №67 із застосуванням альтернативних видів палива та влаштуванням спортивних об’єктів за адресою вул. Сяйво, 18.
Фото ілюстративне / ЛМР

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі міської ради.

Як розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець, цього року місто планує впровадити в системі централізованого теплопостачання технології теплової помпи – теплового насосу. 

"Наразі хочемо зробити це на базі однієї школи, яка на сьогодні опалюється від невеликої модульної котельні, що використовує природний газ.

Зважаючи на теперішню ситуацію та війну, ми хочемо, щоб школа використовувала не природний газ, а технологію ґрунтового теплового насосу – завдяки глибинним свердловинам, отримувати тепло із землі. Така насосна установка дозволятиме увесь рік брати тепло з ґрунту. А відтак, це дозволить нам біля школи також зробити басейн відкритого типу, який підігріватиметься та зможе функціонувати навіть взимку", – сказав він і додав, що наразі розробляється проєктно-кошторисна документація.

За словами Олександра Одинця, до цього у Львові теплові насоси використовували на котельнях, але ті могли працювати ефективно лише влітку через те, що брали тепло з повітря.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ