Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У справі про пожежу у харківському геріатричному пансіонаті судитимуть чотирьох людей

У справі про смертельну пожежу у харківському будинку для літніх людей "Золотий час", що трапилась у січні 2021 року, під суд підуть власник домоволодіння, орендар будинку та його дружина — директорка закладу і адміністратор.
Фото ДСНС

Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.

Повідомляється, що скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України).

За даними слідства, 21 січня 2021 року в двоповерховій будівлі, розташованій у Холодногірському районі Харкова, сталася пожежа. Будинок незаконно використовувався для розміщення людей похилого віку, як геріатричній пансіонат. Її причиною стало порушення вимог пожежної безпеки, як при будівництві так і при експлуатації будівлі. У результаті пожежі 15 осіб загинули.

Серед обвинувачених — власник домоволодіння, орендар будинку та його дружина — директорка закладу і адміністратор, який координував роботу пансіонату та при цьому не був офіційно працевлаштований.

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, 21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ