Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Харкові сталася пожежа в будинку для літніх людей. Загинуло 15 осіб

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/2
21 січня о 15:03 у м. Харків на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Про це повідомили 21 січня у пресслужбі ДСНС.

О 16:14 пожежу локалізовано на площі 100 м.кв. О 16:53 - ліквідовано. На місці пожежі виявлено тіла 15 людей. 9 осіб врятовано, з яких 5 - госпіталізовано до лікарень. 

До гасіння залучалося 50 чол. о/с та 13 од. техніки ДСНС.

Площа пожежі складає 100 м. кв.

Подія класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня.

На подію уже відреагував Президент України Володимир Зеленський:

"Страшна трагедія у Харкові. Через пожежу в будинку для літніх людей є загиблі та потерпілі. За попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 літні людини. Наразі вже відомо про 15 загиблих і 5 постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше", - написав Президент на своїй сторінці у Facebook.

Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів негайно розібратися в ситуації. Терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому. Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен.

"Закликаю місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких. Мої щирі співчуття", - додає Зеленський.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ