Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У справі про вбивсто Анащенка охранка «лнр» затримала польового командира «Шамана», - Снєгирьов

5 лютого ЗМІ, з посиланням на «Міністерство державної безпеки» самопроголошеної «ЛНР» , повідомило про затримання співробітниками «міністерства» особи причетної до ліквідації ватажка бойовиків Олега Анащенка. За версією співробітників «МДБ ЛНР» затриманий є майором Збройних сил України.

«Як стало відомо, увечері 5 лютого в результаті плану перехоплення поліцейськими був затриманий майор ЗСУ. На даний момент проводяться розшукові заходи по затриманню спільників затриманого. Як повідомляється, український офіцер зізнався в організації та виконанні вбивства», - йдеться у повідомленні російського агентства «Росбалт».

Утім, за повідомленням місцевих джерел аналітичного відділу ГІ « Права Справа»  о5 лютого у тимчасово окупованому Луганську співробітниками « МВС ЛНР» було затримано трьох осіб на чолі з польовим командиром бойовиків на псевдо «Шаман».

«Шаман»- Мулієв Шаміль Рашидович, 20.05.1965 р. н., громадянин РФ,начальник розвід підрозділу 2-го АК. Проживає за адресою: м. Первомайськ, вул.. Дзержинського. У 2015 році прибув на територію тимчасово окупованих районів Луганської області з анексованого Криму і вступив до лав бойовиків бригади «Привід». Мав особистий конфлікт з командиром бригади «Привід» О. Мозговим, якого звинуватив у продажі зброї та військових трофеїв.

 Під час затримання співробітниками « МВС ЛНР» була вилучена зброя, вибухівка і схема пересування автомобіля Анащенко. В цей же день справу було передано до «МДБ ЛНР». Наразі, співробітниками «МДБ ЛНР» готується прес-конференція за участі з начебто затриманим напередодні «майором ЗСУ»

Примітно, що це не перша подібна провокація з боку співробітників «МДБ ЛНР», які покликані імітувати бурхливу діяльність цієї структури. Як повідомлялося раніше, 13 серпня 2015 року співробітниками «МДБ ЛНР» планувалося  проведення прес-конференцію з начебто затриманими напередодні членами диверсійної снайперської групи українських патріотів.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв, що в якості затриманих членів українського підпілля на прес-конференції виступатимуть дві «підсадні качки» з лав бойовиків. «МДБ ЛНР». За задумом співробітників «МДБ ЛНР» «учасники підпілля» повинні були повідомити журналістам неправдиву інформацію щодо отриманого від українського командування наказу про теракти в місцях масового скупчення мирного населення, а також щодо намірів провести замахи на керівників «ЛНР». Оприлюднення інформації аналітичним відділом ГІ «Права Справа» щодо намірів бойовиків унеможливило проведення цієї прес-конференції.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» інформує, що провокації, які готуються в Луганську представниками т.зв. «силових структур ЛНР», пов'язані з тим, що напередодні «затримання майора ЗСУ» була оприлюднена інформація про причетність кремлівських ляльководів до фактів фізичного усунення ватажків бойовиків самопроголошеної «ЛНР» співробітниками російських спеціальних служб.

Голова ГІ «Права Справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ